OSNOVNA RAVEN | Učitelj AEQ dihanja® 1. stopnje

 

Seminar za učitelja AEQ dihanja® 1. stopnje

 

 

Datum: 21.1. do 24.1. 2021

 

Lokacija: Center AEQ metode, Ulica bratov Gerjevič 1a, Brežice

 

Trajanje: od 9.00 do 18.00 odmor za kosilo od 12.30 - 14.00 ure

 

Cena: 1600€

 

Največje število prijavljenih: osem

 

Na seminar se lako prijavijo samo učitelji AEQ metode.

 

Namen seminarja:

Podrobno predelati, razumeti in dojeti pomen pravilnega dihanja na splošno počutje, telesne in umske zmožnosti, avtonomen živčni sistem, sposobnost osredotočanja in učenja. Seminar omogoča pridobiti potrebno znanje, da lahko upočasnite pretok zraka in krvi skozi pljuča in povečate učinkovitost respiratornega in vaskularnega sistema, kar dvigne kvaliteto delovanja vseh ostalih procesov v somi. Pri seminarju bo največ poudarka na vplivu čustev in mišičnih blokad zaradi potlačenja čustev v otroštvu na zmanjšano dihalno učinkovitost. Znanje in dojemanje, ki ga omogoča seminar je vedno bolj pomembno saj je nepravilno dihanje pri športnikih in rekreativnih športnikih odgoovrno za nepravilno razumevanje pomena treninga in zelo povečuje pogostots in resnost poškodb. Hkrati omogoča dolgoročno izboljšanje in ureditev dihanja ter uspešno odpravlja težave, ki jih ne urejujejo ostale dihalne metode (joga, pilates, Wim hof, Buteyko, deloma Oxygen Advantage...)

 

Seminar bo sestavljen iz teoretičnega dela, ki bo omogočal razumevanje dihanja in njegovega vpliva na vse telesne in umske procese in vlogo dihanja na formacijo in nadzor nad čustvi in praktičnega dela učenja AEQ dihalnih vaj ter dihalnih protokolov za umirjanje pretoka zraka in normalizacijo vdihanega zraka ter izmenjave plinov v respiratornem sistemu. Razumeli boste vrsto zablod in napačnega razumevanja, ki prevladuje v zdravstu, športu in mnogih drugih področjih kjer učijo »zdravo pravilno dihanje« skozi krepitev in raztezanje mišic.

 

Namen poznavanja povezav in principov po katerih pride do zakrčitev in zmanjšanja učinkovitosti dihanja je da zna učitelj AEQ dihanja primerno razložiti vzroke za trenutno stanje ter s tem zmanjšati otrplost telesa. 

 

Namen AEQ dihalnih vaj je povečanje ekspazije mišic trupa in vzpostavitev primernega prostora za dihanje v spodnji del pljuč, izboljšanje zavedanja in občutenja delovanja respiratornega sistema in nadzora nad dihalnimi mišicami in dihalnim procesom. Osnoven predpogoj za pravilno dihanje je primerna sposobnost večanja trebušne votline, ki je pa danes pri večini ljudi zelo zmanjšana.

 

Namen dihalnih protokolov je, da pridobljeno skozi AEQ dihalne vaje prenesemo v zmanjševanje neučinkovitega dihanja in dihalne hiperventilacije v pravilno vodoravno dihanje primerno trenutnem stanju v in okoli membrane.

 

AEQ pristop odprave dihalnih nepravilnosti in omejitev ne temelji na raztezanju in jačanju dihalnih mišic temveč na odpravi SMA v delovanju čustvenega in respiratornega sistema. Naučili se boste glavne vzroke, ki privedejo do nastanka nepravilnega delovanja respiratornega sistema skozi čustvene travme v zgodnjem otroštvu in fizične posledice nerealnega odnosa ega do telesa v kasnejšem obdobju življenja.

 

Skozi učenje AEQ dihalnih vaj ter dihalnih protokolov boste na seminarju sami opazili in občutili lastno SMA v tem delu some, jo razumeli in znali v naslednjih mesecih urediti lastno delovanje dihal in dihanja.


Skozi to povezavo znanja in lastne izkušnje boste lahko svoje stranke učili pravilen odnosa do dihanja na individualnem učenju in/ali delavnicah. Tako samostojno kot  učenje AEQ dihanja® kot v sklopu učenja AEQ metode® in AEQ vaj®.

 

Vpliv učenja AEQ dihanja® na stranke vpliva zelo pozitivno in izboljša učinke učenja AEQ metode® ter njihovega psihofizičnega počutka in bistveno dvigne kvaliteto življenja.

 

Znanje omogoča celovito in  hitrejšo ureditev stanj kot so: bolečine v križu, vratu in ramenih, visok tlak, srčne aritmije, glavoboli in migrene, Nujno potrebno je pa pri odpravi smrčanja, dihalnih prekinitev, astme, bronhitisa, dihalnih alergij, alergij na hrano in depresij.

 

Del seminarja bo posvečen vplivu učinkovitosti dihanja na športne sposobnosti in pomenu tega učenja za stranke, ki so rekreativni ali vrhunski športniki. Med njimi je nepravilno dihanje skoraj 100 % prisotno in posledično imajo veliko težav z rezultati in padci forme za katere ne najdejo vzrokov. Običajno jih rešujejo z dvigom obremenitev, hitrosti in zahtevnosti treninga, kar pa privede do dolgoročno še večjih težav in bolezni. Vrhunski športniki, ki dodajajo v svoj trenežni proces AEQ dihanje® poročajo o velikih napredkih, ki prej niti približno niso bili mogoči sploh na tako lahek in neboleč način.

 

Učitelj AEQ dihanja 1. stopnje zna učiti osnovne AEQ dihalne vaje s katerim omogoči učencu večanje trebušne votline (ki je predpogoj za pravilen vdih v celotna pljuča), z dvigovanjem zmožnosti sprostitve mišic trupa med rameni in medenico. Pozna in zna učiti ter svetovati primeren pristop za odpravo telesnih težav, ki so posledica neučinkovitega dihanja, ter omogoča dvig zmožnosti rekreativnih športnikov.  

 

Snov seminarja zajema:

 

NAJPOGOSTEJŠE VRSTE DIHANJA

PRIMARNI STIMULUS ZA (NOV) VDIH

NEFUNKCIONALNO DIHANJE

DIHANJE Z DIAFRAGMO

PRSNO IN KLAVIKULARNO DIHANJE – DIHANJE DANAŠNJEGA ČASA

ČUSTVA IN DIHANJE

OSREDOTOČENOST NA DEJANJA

UM-TELO-ŽIVLJENJSKA ENERGIJA

KDAJ POČIVATI

PREVERJANJE DNEVNEGA STRESA

VLOGA MENSTRUALNEGA CIKLUSA PRI POČITKU

AEQ DIHANJE IN ŠPORT

ODKRIVANJE PRAVILNEGA OGREVANJA

DIHAJTE Z LAHKOTO , HOJA, TEK, KOLESARJENJE

VAJA ZA OBNOVO NADZORA NAD DIHANJEM

KAKO UGOTOVITI ALI STE PRAVILNO TRENIRALI

MIŠICE HRBTA IN PRAVILNO DIHANJE

MIŠICE SPREDNJE STRANI TRUPA IN PRAVILNO DIHANJE

VPLIV PRETEKLOSTI NA SEDANJE DELOVANJE TELESA

KRONIČNA HIPERVENTILACIJA

BOHROV EFEKT

NOS

POMEN DUŠIKOVEGA OKSIDA ZA PRAVILNO DELOVANJE TELESNIH SISTEMOV24

ŠKODLJIVOST STALNEGA DIHANJA SKOZI USTA

DIHANJE UMA IN TELESA

PREZGODNJA ODPOVED FUNKCIJ NOSU

ZNOTRAJ NOSU

KAKO DO KVALITETNEJŠEGA SPANCA?

DEFINICIJA STOPNJE DIHALNE LAKOTE

DIHANJE MED AEQ DIHALNIMI VAJAMI

PRAVO UČENJE SKOZI AEQ DIHALNE VAJE

DIHALNI LOK HRBTA

DIHALNA ROŽA

DIHALNO ZIBANJE TRUPA

DIHALNI STRANSKI OBRAT

DIHALNI RAZCVET

DIHALNI PREDKLON

KLEČEČI POLMESEC

UMIRJANJE NIHALA

DIHALNI SVILENI ŠAL

DIHALNI PROTOKOLI ZA POVEČANJE TOLERANCE DVIGA CO2 V KRVI

MERJENJE DIHALNE PREKINITVE

TEST MAKSIMALNEGA ZADRŽEVANJA DIHA

ZADRŽEVANJE DIHANJA MED HOJO

VAJA DIHALNE REGENERACIJE

VPRAŠANJA IN NASVETI UČENCEM AEQ DIHANJA

 

Del snovi bo zajet v učbeniku, del pa bo razložen skozi predavanja. Sestavni del seminarja bodo obnove člankov iz učbenika, ki bodo obvezen del šolanja in pogoj za pridobitev naziva učitelj AEQ dihanja 1. stopnje.


Sestavni del šolanja učitelja AEQ dihanja 1. stopnje je pisanje domačih nalog, ki jih prejemajo v primernih časovnih razmakih po končanem seminarju in v kombinaciji z avdio posnetki seminarja omogočajo učiteljem večjo globino dojemanja področji, ki jih obravnava seminar. Na ta način seminar traja skoraj pol leta in učitelju daje čas, ki je potreben, da bi spoznal sebe in tako razumel druge, ki jim pomaga z učenjem AEQ metode. 

 

Vprašanja in Prijave na: education@aeq.si

 

Seminar vodi Aleš Ernst, učitelj AEQ dihanja 3. stopnje, instruktor Oxygen Advantage metode®

 Pljuča

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook