OSNOVNA RAVEN | Učitelj AEQ metode® 2. stopnje

 

Učitelj AEQ metode® 2. stopnje


AEQ2 

V letu, ali pol leta, praktičnega dela na sebi, vedoželjnosti in učenja drugih ter sodelovanja na celodnevni delavnici, kjer boste tudi pomočnik, boste dobili dovolj znanja ter izkušenj za lastne spremembe, in to bo dobra iztočnica za vpis na seminar učitelja AEQ metode® 2. stopnje. Možnost vpisa imajo tisti učitelji 1. stopnje, ki bodo pokazali nadpovprečno znanje in zanimanje za učenje ter primerno širino poznavanja in uporabe AEQ metode®.

 

Za seminar AEQ metode® 2. stopnje je potrebna bistveno višja vodoravna in navpična povezanost kot za seminar AEQ metode® 1. stopnje. Zmožnost čutenja, nadzora ter jasnost komunikacije so temeljni kriterij za nadaljevanje šolanja.  

 

Seminar za učitelja AEQ metode® 2. stopnje vodi v poglobitev znanja o vzrokih za nastanek SMA ter v principe AEQ metode®. Uvede poznavanje ter pomen membrane in vpliv čustev na delovanje in počutje some. V širino znanja boste dodali nove gibe za izboljšanje stanj, kot so zmrznjena rama, skolioza, ponavljajoče športne poškodbe. Seminar vključuje tudi učenje aktivne pomoči učitelja pri pravilnejšem izvajanju vaj s polaganjem in pritiski dlani na določene dele telesa, kar povečuje senzorno občutenje.

 

To učitelju 2. stopnje omogoča kvalitetno pomoč tudi pri težjih oblikah somatskih težav. Med drugim omogoča ozdravitev ali izboljšanje bolečin v hrbtu, vratu, kolenu in sklepih, išiasa, teniškega komolca, krpalnega kanala, petnega trna, hiperlordoze, hiperkifoze, sindroma piriformisa, torakalnega sindroma, zamrznjene rame, glavobola, plitkega dihanje, migrene, tendinitisa, mišičnih krčev, kronične utrujenosti, mravljinčenja v dlaneh in prstih rok, fibromialgije, skolioze, ahilove tetive.    

 

Pridobljeno znanje na 2. stopnji vam bo omogočilo kvalitetno pozornost, ki je potrebna za pošteno in primerno vodenje 4-urnih delavnic AEQ metode® do 10 oseb samostojno ter do 15 oseb ob pomoči asistentov 1. ali 2. stopnje.

 

Licenca 2. stopnje je pogoj za nadaljevanje šolanja v srednji stopnji znanja AEQ metode®, ki omogoča klinično delo s strankami, aktivno individualno terapijo in pridobitev naziva Učitelj AEQ metode® 3. in AEQ metode® 4. stopnje. Naučite se kliničnih protokolov in aktivnega dela s strankami, ob individualni terapiji. To delo je najučinkovitejši način poučevanja AEQ metode® in v izjemno kratkem času močno spremeni zavedanje, urejenost gibanja, kontrolo in učinkovitost, kar vse je potrebno za spopad s težje rešljivimi težavami strank. Učitelj AEQ metode® 3. in 4. stopnje ima dovolj obsežno znanje, da lahko pomaga odpraviti večino stanj, ki so posledica izgube zavestnega senzorno motoričnega nadzora. Pomaga pospešiti rehabilitacijo in okrevanje tudi po težjih poškodbah tako na fizični kot čustveni ravni.

 

Aleš Ernst, Učitelj AEQ metode® 5. stopnje

 

Seminar za učitelja AEQ metode® 2. stopnje

 

Lokacija: Center AEQ metode, Ulica bratov Gerjevič 1 a, 8250 Brežice

 

Tel: 074990871

 

Datum: Seminar poteka od pretka 23.10 do nedelje 25.10.2020 (prvi del) od 9.00 do 18.00 ure v sobota 14.11., nedeljo 15.11.2020  (drugi del) od 9.00 - 18.00 ure.

 

Cena: 2000 € (200€ ob prijavi, preostanek tri tedne pred pričetkom seminarja)

 

Število udeležencev je omejeno na 9 oseb.

 

Prijave in dodatne informacije na: education@aeq.si

 

 

Predpogoji za udeležbo na 2. stopnji

 

 

Tečaj je namenjen samo udeležencem, ki so že uspešno zaključili prvo stopnjo izobraževanja za učitelja AEQ metode® 1. stopnje po AEQ metodi®. Med seminarjem prve stopnje in udeležbo na tečaju druge stopnje mora preteči vsaj šest mesecev. Od vseh udeležencev se pričakuje, da so že aktivni učitelji AEQ vaj®, z primernimi izkušnjami v učenju AEQ vaj® na individualnem in/ali skupinskem učenju.

 

Učitelj AEQ metode® z vsakim interesentom opravi razgovor in presodi ali je njegovo  dojemanje AEQ metode® primerno za udeležbo na seminarju.

 

Program seminarja 2. stopnje vključuje poučevanje skupine in globlje razumevanje pricipov AEQ metode®. Udeleženci tečaja integrirajo in nadgradijo znanje iz prve stopnje skozi učenje in odgovore na nejasnosti, ki jih opazijo skozi praktično delo z strankami.

 

Uspešno opravljen seminar druge stopnje omogoči pridobitev licence učitelj AEQ metode® 2. stopnje. Uspešno opravljen seminar je tudi pogoj, ki omogoči  pričetek učenja za učitelja AEQ metode® 3. stopnje.

 

 

Pregled seminarja 2. stopnje

 

Poleg pregleda principov nevrofiziologije, fizike, termodinamike, ocene somatskih refleksov iz drže in gibanja stranke ter stanja, ki se nanašajo na poučevanje AEQ vaj® in izzive s katerimi se srečujejo pri poučevanju, se bodo udeleženci naučili uporabe dodatnih AEQ vaj®. Njihov namen je izboljšanje točno določenih stanj, kot so išias, bolečine v vratu in ramenih, disfunkcija ileosakralnih sklepov, bolečine v nogah, kolenih in kolkih, bolečine v križu, kot tudi  aktivni integraciji AEQ  metode® pri izboljšanju učinkovitosti gibanja pri športnikih. 

 

Na 5-dnevnem intenzivnem tečaju bodo udeleženci nadaljevali z izobraževanjem, ki bo zajemalo:

 

 • Učiti primarne in dodatne AEQ vaje® in jih kombinirati med sabo za izboljšanje občutka, nadzora, urejenosti in učinkovitosti gibanja in nadzora nad mišicami.
 • Kako strankam z težjimi oblikami senzorno-motorne amnezije in pri močnejših ter dolgotrajnejših kroničnih bolečinah in težavah pomagati pravilno izvajati vajo z polaganjem in pritiski dlani na določene dele telesa ter tako povečevati senzorno občutenje na aktiven način.
 • Razumeti globlje principe AEQ metode® in klinične somatike ter znati pomagati pri spreminjanju senzorno motornih vzorcev, ki jih povzročajo močnejše in dolgotrajnejše bolečine, težje gibalne omejitve ter zmanjšuje kvaliteto življenj
 • Znati pomagati pri vseh stanjih močno zakrčenih, prekratkih, napetih mišic, ki jih stranka tudi z največjo pozornostjo in željo ne more/zna sprostiti.
 • Kako izključiti nepotrebno aktiviran simpatični način delovanja autonomnega živčnega sistema ter učenca naučiti aktivirati parasimpatični način delovanja, ko je to primerno in potrebno.
 • Z učenjem znati pomagati, ko stranka telo ne čuti, nadzira in ima občutek stanja odtujenosti in nemoči nad sabo.
 • Dovolj dobro poznati pomen in funkcijo pulsiranja med ekspanzijo in kompresijo za prijetno počutje in pridobivanje občutka in razumevanja, kako z manj dobiti več.
 • Izboljšati nadzor nad mišicami in povečati učinkovitost gibanja pri stranki ter tako pomagati odpraviti ponavljajoče se poškodbe zaradi obremenitev prisilne drže pri delu ali velike količine ponavljajočih se gibov pri športu.
 • Znati prepoznati somatske gibalne vzorce, katerih vzrok so čustvene traume in jih skozi individualno učenje gibov ter ji skozi razlago povezanosti čutev, občutkov in stanja mišic pomaga razumeti in spremeniti te vzorce. Tako stranki olajša spremembe teh vzorcev in omogoči osebnostno rast. Tako skozi njeno samosotojno raziskovanje ali pa v primeru težjih travm to omogočiti skupaj z psihoterapevti, ki delajo po EMDR metodi.
 • Z učenjem principov AEQ metode® in AEQ vaj® omili in tudi v težjih oblikah omogoči izboljšanje sledečih kroničnih bolečin in težav: bolečine v hrbtu, bolečine v vratu, išijas, teniški komolec, karpalni kanal, bolečine v kolenu, petni trn, hiperlordoza, hiperkifoza, sindrom piriformis, torakalni sindrom, zamrznjena rama, glavoboli, plitko dihanje, migrene, tendinitis, mišićni krči, bolečine v sklepih, kronična utrujenost, mravjlinčenje v dlaneh in prstih rok, fibromialgija, skolioza, plantarni fasciitis, ahilova tetiva…

 

Na seminarju 2. stopnje bo še več poudarka na razlagi principov, povezav in posledic nespoštovanja fizikalnih zakonov na sintropijo življenja in kvaliteto življenja in gibanja. 

 

 • dodatno izkušnjo skupinskega poučevanja z ocenami, komentarji učitelja in udeležencev
 • kako strukturirati tečaje AEQ vaj® na osnovi vašega znanja temeljnih konceptov in principov vaj AEQ metode®
 • podrobno spoznavanje in razumevanje 9 dodatnih AEQ vaj®, ki omogočajo še večjo prilagodljivost strankam na individualnem in skupinskem učenju kot na 1. stopnji.
 • Poznavanje pomena in funkcije »membrane« na sposobnost človeka da zunanje in notranje stimuluse pravilno pretvori v občutke, ki omogočajo pravilno delovanje neuro muskulaturnega sistema.

 

 

Vsebina seminarja:

 

UVOD

SENZORNO MOTORNA AMNEZIJA (za 2. stopnjo)

ENTROPIJA (za 2. stopnjo)

  Poslovna uspešnost učitelja

AEQ VAJE (za 2. stopnjo)

BISTVO AEQ METODE

PRAVO UČENJE SKOZI AEQ VAJE®

ZAŠČITNA VLOGA MEMBRANE

MODELI RAZMIŠLJANJA

UM-TELO-ŽIVLJENJSKA ENERGIJA

POT IZ MREŽE SENZORNO MOTORNE AMNEZIJE

ŽIVLJENSKA ENERGIJA

NAČINI RAZMIŠLJANJ, KI POVEČUJEJO PRITISK V CENTRU TELESA

  Cinična sovražnost

  Beganje misli

  Večopravilnost (multitasking)

  Premlevanje

  Potlačenje misli

SODOBNA DRUŽINA

AEQ METODA IN ČUSTVENE TRAVME

POTLAČENJE ČUSTEV

UREJANJE ZAVESTI IN RAZISKOVANJE NEZAVEDNEGA S POMOČJO AEQ METODE

VPLIV AEQ METODE® NA DELOVANJE AVTONOMNEGA ŽIVČNEGA SISTEMA

  Značilnosti in funkcije simpatičnega načina delovanja AŽS

  Značilnosti in funkcije parasimpatičnega načina delovanja AŽS

  Dereguliran avtonomni živčni sistem (travmatičen šok/zamrznitev), četrti somatski refleks.

POMEN PREPOZNAVANJA STANJA AŽŠ ZA PRIMERNO UČENJE VAJ

POVEZOVANJE SOME  IN AEQ METODA

  Vodoravna povezanost

  Navpična povezanost

PREVEČ/PREMALO

VALOVANJE ŽIVLJENJSKE ENERGIJE

  Izguba povezanosti um – telo

  Najboljše točke vstopa v proces učenja AEQ metode

  Načelo sprejemanja in stopnjevanje težav

VLOGA MEDENICE PRI OBLIKOVANJU OSEBNOSTI

SKOLIOZA

  Adolescentska idiopatska skolioza

  Orodja množičnega odvračanja pozornosti

  Dodatni nasveti za starše, ki sodelujejo v odpravi adolescentne ideopatske skolioze66

  Ne izgubite nadzora nad nenadzorovanim najstnikom67

ODPRAVA VZROKOV SKOLIOZE67

  Skoliozna trma

  Pristop k vajam

  Skolioza pri otrocih do 12 let

  Skolioza pri odraslih

KAKO NAPREJ PO “ČUDEŽU”, KI GA PRINESE PRAVILNO UČENJE AEQ METODE IN AEQ VAJ

V STIKU Z REALNOSTJO

GLOBLJI POGLED V SOMATIKO SKOZI MOJ LASTEN RAZVOJ

AEQ SOMATSKE VAJE 2. STOPNJA

VAJE ZA USKLADITEV GIBANJA MEDENICE

OBRAČANJE NOGE

RAZCVET

LEŽEČA VIJAČNICA

ISTOSTRANSKI DVIG HRBTA

CENTRIRANJE MEDENICE

SVILENI ŠAL

AEQ SOMATSKE VAJE 2. STOPNJA

VAJE ZA POVEČANJE ROTACIJE

CENTRIRANJE MEDENICE 1. in 2. zahtevnostna stopnja

STRANSKI OBRAT

STRANSKI DVIG

PROPELER

OSTALE VAJE ZA ODPRAVO SKOLIOZE

MIŠKA

RAMENSKA URA

VAJA HOJE 2 - SPUST KOLENA

ZAKLJUČEK: NAŠA SOMATSKA ODGOVORNOST

 

 

 

Od udeležencev se pričakuje, da bodo na tečaj prišli pripravljeni, da poučujejo 60 minutno AEQ delavnico glede na svoje izkušnje, z uporabo znanja iz prve stopnje AEQ izobraževanja. To jim bo omogočilo izboljšanje svojih tehnik vodenja in globlje razumevanje vaj AEQ metode®, kako se lahko AEQ vaje® uporabi za pomoč ljudem z različnimi bolečinskimi stanji mišic in se jih tako nauči, kako izboljšati kakovost svojega življenja. Veliko bo tudi učenja o mišični kontroli in njeni uporabi pri izboljšabju telesnih zmogljivosti pri športu in delu ter vplivu čustev na kronično mišično zakrčenost v telesu.


Sestavni del šolanja učitelja AEQ metode 2. stopnje je pisanje domačih nalog, ki jih prejemajo v primernih časovnih razmakih po končanem seminarju in v kombinaciji z avdio posnetki seminarja omogočajo učiteljem večjo globino dojemanja področji, ki jih obravnava seminar. Na ta način seminar traja skoraj pol leta in učitelju daje čas, ki je potreben, da bi spoznal sebe in tako razumel druge, ki jim pomaga z učenjem AEQ metode. 

 

Redno in primerno izvajanje domačih nalog in obnov je pogoj za prijavo na šolanje 3. stopnje.

 

AEQ delavnica 1

 

AEQ delavnica 2

 

AEQ delavnica 3

 

AEQ delavnica 4

 

AEQ delavnica 5

 

 

 AEQR2

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook